viernes, 15 de octubre de 2010

DE COP DE POMA A TRÀNSIT BOREAL


Amb aquest títol s’inaugura a Arts Sant Mònica de Barcelona una exposició sobre la música visual d’en Josep M. Mestres Quadreny. Un dels més destacats compositors contemporanis i membre rellevant de l'avantguarda catalana, que s'ha caracteritzat per la seva relació creativa amb altres creadors com el poeta Joan Brossa i els artistes Joan Miró, Antoni Tàpies, Moisés Villèlia, Erwin Bechtold i Perejaume.

Va estudiar ciències a la Universitat de Barcelona i música amb Cristòfor Taltabull. Ha estat un dels fundadors de Música Oberta (1960), el Conjunt Català de Música Contemporània (1969), el Laboratori de Música Electroacústica Phonos (1973) i el Grup Instrumental Català (1976).

Actualment és patró emèrit del patronat de la Fundació Joan Miró, membre de la Junta Rectora del Consorci de l’Auditori i del Consell Administratiu de l’OBC, membre del Centre Robert Gerhard i president de la Fundació Phonos.

La seva exploració creativa és molt vasta: des d’obres interpretades pel públic (Self-service, Tocatina) fins a compostes per un ordinador (Ibèmia, Trànsit boreal), passant per peces de cambra o simfòniques (Simfonia en mi bemoll) i, amb Joan Brossa, teatre musical (Suite bufa, L’armari en el mar) i l’òpera Cap de mirar.

L’any 2000 va ser guardonat amb el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya. És autor de diversos llibres i assaigs com Pensar i fer música (2000) i Tot recordant amics (2007). Enguany s'ha publicat un llibre de la seva poesia o "música visual", Tot muda de color al so de la flauta.Foto Jaume Maymó

No hay comentarios:

Publicar un comentario