domingo, 6 de mayo de 2012

Carles Hac Mor


Carles Hac Mor guanya els Jocs Florals de Barcelona

Felicitacions al poeta. 

Hac Mor enderroca la dada, deconstrueix l'argument, només deixa dret l'alè de la forma. No ens ha d'estranyar que davant l'enderroc de les ideologies, el poeta, amb el mall a la mà, actui en conseqüència, enderroqui el llenguatge. Ja sabem que des de la construcció de la Torre de Babel, llengua i pensamient són una mateixa cosa.

6 comentarios:

  1. confesso que no tinc cap coneixement d'ell, cercaré a la xarxa els seus poemes.

    Salut

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Amic Puigcarbó, Carles Hac Mor és un poeta que ha escrit i publicat moltíssim, un dels exponents de l'art poètic més avançat que s'està fent en llengua catalana. Ara es reunirà la seva obra completa en un conjunt de volums, crec que ja ha sortit el primer.
      Salut

      Eliminar
  2. Respuestas
    1. Miquel, avui, pels vols de la catedral, m'he trobat una processó, una Hermandad sotida d'un temps passat -la Hermandad del Cristo de la Paz- passejaven estendarts i la Verge de Guadalupe de Úbeda, apompanyat amb cornetes i tambors, era una escena rònega que semblava retornar de les profunditats encarcarades i fanàtiques, darrerament proliferen predicardors i algunes manifestacions de fervor estan sortin al carrer, allò que al meu entendre hauria de ser privat, invaeix l'espai públic ambientant-t'ho tot amb una caspa antiga. Doncs bé, davant d'aquesta tornada enrera, celebro que l'Ajuntament hagi proclamat Hac Mor com a poeta de la ciutat, el guanyador dels Jocs Florals d'aquest any és l'exponent més clar de la modernitat.
      Salut

      Eliminar
  3. Gracias por recordar este hecho y al personaje, ahora me entero que entre muchas otras cosas más importantes que las que voy a señalar tiene una advertencia de que la excelencia es facistoide, lo señalé en algún momento y parecía que hablaba raro. Saludos.

    ResponderEliminar
  4. Gracias Lamarderemuée por tu comentario, viene muy a cuento y celebro que se diga que la excelencia tiene una carga facistoide y lo comparto de ahí el lema de mi blog:
    "Materialisme, vulgaritat i tècnica" en él, cuando menciono la vulgaridad me refiero a la no exclusividad, a la no excelencia.
    Salud

    ResponderEliminar