viernes, 1 de marzo de 2013

Exposició fotografíes Jaume Maymó


ESPAI
TEMPS i
ARQUITECTURA

El claustre del Prado

------------------------------------------------------------------------------
Tinta
Invisible
edicions


Et convidem a la inauguració de l'exposició de fotografies ESPAI, TEMPS i ARQUITECTURA. El claustre del Prado
de Jaume Maymó, que tindrà lloc el divendres dia 8 de març a les 7 de la tarda.

Carrer del Lleó, 6 baixos 
08001 Barcelona 


"Allí on hi havia un espai amb un claustre d'arcs de mig punt, tancat per un mur de maçoneria de textures eloqüents, amb el pas del temps, a poc a poc, ens hi trobem una nova arquitectura que conté l’art amb la seva poètica.
La sèrie de fotografies que presenta Jaume Maymó és un testimoni fidel al moviment de l’obra i a la fragmentació del temps. En cada estada al lloc on creixia l'obra de Rafael Moneo, el viatger-fotògraf ha fixat les imatges com si fos un conjunt de tessel·les d’un gran mosaic.
La càmera no ha quedat estàtica fotografiant les imatges mudes que passaven davant del seu objectiu. La càmera ha estat un ull viatger, tornant sovint al mateix emplaçament i trobant cada vegada el paisatge transformat.
Y allò que era el claustre de Los Jerónimos ara és el claustre de El Prado."
Francesc Cornadó. Arquitecte i poeta

8 comentarios:

 1. Respuestas
  1. Se trata de la exposición de un buen fotógrafo que ha constatado la secuencia del espacio, el tiempo y la arquitectura.
   Salud

   Eliminar
 2. Respuestas
  1. Kalamar, tu conoces bien esta tríada, la leimos en su día en Sigfried Giedion. Ahora Maymó nos la plasma de una forma muy elocuente.
   Salud

   Eliminar
 3. Muy interesante esta exposición de fotografía.Que pena que residamos en el otro punto... no de medio arco pero...sí de distancia.

  Moneo:aparte de defender una arquitectura que aguante en el tiempo.He visto algunos diseños de mobiliario un hombre comprometido con su tiempo.

  Mucho éxito y gracias por la invitación.

  Un saludo.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Querida Bertha, la exposición es de las fotos que hizo Jaume Maymó sobre las obras de la ampliación del museo del Prado. Jaume es un gran fotógrafo y amigo que me pidió que hiciera los textos. Cómo no, ante estas imágenes y ante la obra de Moneo, cómo iba a negarme. Por otra parte considero que la obra es magnífica y admiro además a mi profesor Moneo.
   Salud

   Eliminar
 4. Deuries de fer una entrada ací, y mostrar-nos alguna cosa més , per als que ens queda un poc llarc.
  Gracies.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Amic Dapazzi, les fotos són del meu amic Jaume Maymó, es tracta d'uns mosaics d'imatges sobre l'ampliació de El Prado amb l'annexió del claustre de Los Jerónimos, jo només m'he limitat a escriure els trextos. Procuraré portar alguna cosa.
   Salud

   Eliminar